Dincolo de adevăr. „Verity” de Coleen Hoover

de Andreea Ologu, clasa a IX-a B

Ca fiecare, am și eu o pasiune: iubesc să citesc. Am dezvoltat această pasiune de la o vârstă fragedă.

Totul a început când eram în clasa a V-a, odată cu înființarea unui club de lectură. Îmi cumpăram mai tot timpul cărți, pe care, apoi, le devoram în timpul liber.

Acum, scrierile pe care le prefer sunt din categoriile „Ficțiune pentru tineri” și „Ficțiune contemporană”.

În ciuda acestui aspect, de curând, am citit o carte, care a reușit sa mă facă să mă gândesc la o multitudine de aspecte ale vieții. Este vorba despre un thriller psihologic.

Verity” de Colleen Hoover

Vă va topi inimile și vă va arde sufletul.

Aceasta nu e doar o carte, este o experiență viscerală.

 – B. B. Eatson

Suspans la superlativ cu un autentic puls a la Colleen Hoover

– Tarryn Fisher

„Verity” este o carte impresionantă. Plină de suspans, trăiri intense, adrenalină, spaimă, cugetări.

Lowen, o scriitoare cu dificultăți financiare, primește o oferă de nerefuzat: Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, o invită să redacteze ultimele 3 volume ale seriei soției sale, grav rănite într-un accident.

Lowen este invitată în casa Crawford, pentru a putea studia schițele lui Verity.

În biroul lui Verity, găsește un manuscris, ce conține o sumedenie de gânduri, „adevăruri” întunecate. Lowen decide să îl citească, astfel descoperind secretele întunecate ale acestei familii.

După câteva zile petrecute ca oaspete, timp în care citește primele capitole ale manuscrisului, Lowen nu este sigură dacă își dorește sa rămână sau să plece.

Hotărându-se să rămână, împreună cu Jeremy, află adevărul despre Verity, adevăr ce te va pune pe gânduri. Adevărurile sunt manipulate, fapt ce creează o dorința nebunească de a trece constant la următoarea pagină, la următorul capitol, iar ulterior, la următoarea carte.

„Verity” a avut un puternic impact psihologic asupra mea. M-am regăsit întru totul în construirea conceptuală a personajelor, fapt ce m-a ajutat să înțeleg perspectiva redactării.

De multe ori, nu realizăm cât de mult ne poate schimba orice carte citită, orice film vizionat, orice aspect considerat minor. Cu atât mai mult cu cât, în această situație, conștientizez amprenta semnificativă asupra mentalității mele, voi recomanda acest volum oricui voi avea ocazia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări de lectură

🎭 „Adevărul se joacă pe scenă” – Recenzie a volumului „If We Were Villains” de M.L. Rio

de Andreea Ologu, clasa a XII-a B Imaginea reprezentativă a fost generată cu Chat GPT. If We Were Villains este un roman intens, poetic și întunecat, care îmbină drama shakespeariană cu o poveste de mister captivantă. Cartea urmărește viața a șapte studenți la un conservator de arte dramatice, unde granița dintre realitate și ficțiune se estompează […]

Read More
Miscelanee Recomandări de lectură

Ce mai citesc adolescenții de astăzi?

de Beatrice Onofrei, clasa a IX-a B Dintotdeauna, lectura a fost un mijloc prin care oamenii s-au relaxat și, totodată, au întreprins călătorii imaginare în lumile variate ale cărților citite, trecând dincolo de limitele ființei umane.Chiar dacă mulți adolescenți din ziua de astăzi renunță la această activitate din diverse motive, precum lipsa de timp, existența […]

Read More
Recomandări de lectură

„Nopți albe” de Fiodor Dostoievski – o narațiune despre singurătate și iubire

de Eliza Barbu, clasa a X-a B Sursă imagine: www.pinterest.com Acțiunea nuvelei dostoievskiene intitulate „Nopți albe” se petrece pe parcursul a patru nopți și al unei zile din viața unui narator neindividualizat prin nume. Într-o seară, în timp ce se plimbă prin Sankt Petersburg, el întâlnește o fată pe nume Nastenka, care plânge pe un […]

Read More