Dincolo de adevăr. „Verity” de Coleen Hoover

de Andreea Ologu, clasa a IX-a B

Ca fiecare, am și eu o pasiune: iubesc să citesc. Am dezvoltat această pasiune de la o vârstă fragedă.

Totul a început când eram în clasa a V-a, odată cu înființarea unui club de lectură. Îmi cumpăram mai tot timpul cărți, pe care, apoi, le devoram în timpul liber.

Acum, scrierile pe care le prefer sunt din categoriile „Ficțiune pentru tineri” și „Ficțiune contemporană”.

În ciuda acestui aspect, de curând, am citit o carte, care a reușit sa mă facă să mă gândesc la o multitudine de aspecte ale vieții. Este vorba despre un thriller psihologic.

Verity” de Colleen Hoover

Vă va topi inimile și vă va arde sufletul.

Aceasta nu e doar o carte, este o experiență viscerală.

 – B. B. Eatson

Suspans la superlativ cu un autentic puls a la Colleen Hoover

– Tarryn Fisher

„Verity” este o carte impresionantă. Plină de suspans, trăiri intense, adrenalină, spaimă, cugetări.

Lowen, o scriitoare cu dificultăți financiare, primește o oferă de nerefuzat: Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, o invită să redacteze ultimele 3 volume ale seriei soției sale, grav rănite într-un accident.

Lowen este invitată în casa Crawford, pentru a putea studia schițele lui Verity.

În biroul lui Verity, găsește un manuscris, ce conține o sumedenie de gânduri, „adevăruri” întunecate. Lowen decide să îl citească, astfel descoperind secretele întunecate ale acestei familii.

După câteva zile petrecute ca oaspete, timp în care citește primele capitole ale manuscrisului, Lowen nu este sigură dacă își dorește sa rămână sau să plece.

Hotărându-se să rămână, împreună cu Jeremy, află adevărul despre Verity, adevăr ce te va pune pe gânduri. Adevărurile sunt manipulate, fapt ce creează o dorința nebunească de a trece constant la următoarea pagină, la următorul capitol, iar ulterior, la următoarea carte.

„Verity” a avut un puternic impact psihologic asupra mea. M-am regăsit întru totul în construirea conceptuală a personajelor, fapt ce m-a ajutat să înțeleg perspectiva redactării.

De multe ori, nu realizăm cât de mult ne poate schimba orice carte citită, orice film vizionat, orice aspect considerat minor. Cu atât mai mult cu cât, în această situație, conștientizez amprenta semnificativă asupra mentalității mele, voi recomanda acest volum oricui voi avea ocazia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări de lectură

„Suicide notes” de Michael Thomas Ford, o carte ce merită citită

de Dobre Ramona, clasa a IX-a B A început școala de câteva luni și mulți dintre elevii claselor de a IX-a s-au confruntat cu o activitate ce nu le face mare plăcere: cititul cărților din bibliografia obligatorie, atât de puțin îndrăgită de elevi. Dacă ar trebui să indic un singur cuvânt care ar putea sintetiza […]

Read More
Recomandări de lectură

„Circul Nopții” și privilegiul frumosului

de Bianca Dică, clasa a XII-a B „Privilegiul frumosului” sau „pretty privilege”, cum este mai mult cunoscut, se referă la asocierea talentului cu frumosul; la o persoană care are mai multe oportunități în viață ca o consecință a faptului că lumea o percepe drept „frumoasă”. Este cazul acelor artiști extrem de problematici sau pur și […]

Read More
Recomandări de lectură

„Vanessa mea cea întunecată”, fascinanta carte a lui Kate Elizabeth Russell

de Maria Laită, clasa a XI-a B Anul 2000. Vanessa Wye, o tânără în vârstă de cincisprezece ani, cu o minte sclipitoare, devine victima profesorului său de engleza, Jacob Strane. În ochii adolescentei, totul pare un joc inocent, naivitatea sa ajunge la cote maxime, iar experiențele traumatice pe care le trăiește iau forma unor „povești de […]

Read More