Articole

  • Elevii propun: un post de radio la „Carmen Sylva”

    de Ana-Maria Chiriac, clasa a IX-a B Un post de radio în cadrul liceului ar fi o realizare cu care puține instituții școlare se pot lăuda.  Ar fi binevenit, relaxant să putem asculta muzică bună în timpul pauzelor, să aflăm noutăți din școală sau știri din afara ei, care corespund intereselor noastre. Pe această cale,…

    Citeste articol

  • Dincolo de adevăr. „Verity” de Coleen Hoover

    de Andreea Ologu, clasa a IX-a B Ca fiecare, am și eu o pasiune: iubesc să citesc. Am dezvoltat această pasiune de la o vârstă fragedă. Totul a început când eram în clasa a V-a, odată cu înființarea unui club de lectură. Îmi cumpăram mai tot timpul cărți, pe care, apoi, le devoram în timpul…

    Citeste articol

  • Despre esențialitatea autorilor contemporani în programa școlară

    Sau despre cum baza de ciment turnată de clasicii literaturii va crăpa de Maria-Irina Giurgiu, clasa a X-a B Ce ar însemna, realmente, diversitatea operelor promovate în cadrul celor 11 ani obligatorii de școală? Opusul diversității este discriminarea. Aceasta, prin existența sa în orice arie culturală sau socială, duce la simplitate, adică la dominarea unui…

    Citeste articol

  • Fenomenul „burnout” în rândul elevilor – o problemă reală

    de Anamaria Graur, clasa a XI-a B Simțiți că nu mai puteți? Că orice zi este din ce în ce mai extenuantă și că de abia duceți lucrurile la capăt? Ori poate nu le duceți deloc? Ei bine, burnout-ul este de vină. Burnout-ul este o afecțiune complexă și foarte serioasă, ce nu trebuie ignorată. Aceasta…

    Citeste articol

  • Poezii, I

    de Maria-Irina Giurgiu, clasa a X-a B Acvariul vecinei abandonate O iederă uscată-mbracă peretele vecinei. Când am intrat, acvariul ei de pești lipsea. I-am cerut împrumut o carte, m-a tras după ea în labirint. Singurătatea casei ei e scobitura lingurii de argint. Copiii n-o mai vizitează, de soțul ei nu știu nimic, în dormitorul ei…

    Citeste articol