Articole

  • Totul despre adolescență – partea I

    de Ana-Maria Chiriac, clasa a X-a B Este știut faptul că adolescența reprezintă perioada care face trecerea de la stadiul de copil, la cel de adult, o etapă în care individul uman se dezvoltă nu doar fizic, ci și emoțional. Subiectul „adolescență” a creat numeroase controverse în rândul psihopedagogilor, unii considerând-o perioada „vârstei de aur”,…

    Citeste articol

  • Melancolii nocturne

    de Maria Laită, clasa a XII-a B Amintiri apăsătoare Mi-aș dori să aud cântecul vrabiuțelor Și adierea vântului cald de primăvară, Însă soarele nu mai strălucește în a mea direcție, Iar luna nu-mi mai zâmbește în serile fatidice când nu pot  adormi. Aș dori să pot simți căldură ce a fost Și să-ți adun iar stele…

    Citeste articol

  • Tren

    de Maria-Irina Giurgiu, clasa a XI-a B Aștepta de mult timp. Soarele îi despărțise vârful capului ca pe un buștean, drept pe mijloc, cu roșu ca o limbă. La început purta răbdarea ca un porumbel alb. Voia, voia, voia. Avea să merite. Întotdeauna crudă pe jumătate, la umbră pe jumătate, era lapte acru și iaurt…

    Citeste articol

  • „Circul Nopții” și privilegiul frumosului

    de Bianca Dică, clasa a XII-a B „Privilegiul frumosului” sau „pretty privilege”, cum este mai mult cunoscut, se referă la asocierea talentului cu frumosul; la o persoană care are mai multe oportunități în viață ca o consecință a faptului că lumea o percepe drept „frumoasă”. Este cazul acelor artiști extrem de problematici sau pur și…

    Citeste articol

  • Verslibrism

    de Maria-Irina Giurgiu, clasa a XI-a B În cuib Cerul păgân albastru indigo, cu ea şi ea şi ea, transparent şi disecat doar nouă se vindea. Simțeam ca 4 e o cifra prea egală de apucam .25 mereu din luna ca o para. Ştiam că pronunțând în cerc de patru ori ce spuneam noi ne…

    Citeste articol